Kondisiner rambut

Kondisioner rambut minangka produk perawatan rambut sing digunakake kanggo nambah roso, tampilan lan tata rambut . Tujuan utamane yaiku nyuda gesekan ing antarane helai rambut supaya sikat utawa sikat sikat sing luwih alus, bisa uga nyebabake kerusakan ing kulit kepala. Maneka manfaate liyane asring diiklanake, kayata ndandani rambut, nguatake, utawa nyuda ujung pamisah.

Botol kondisioner rambut modern saka Clairol (sisih tengen).

Lapisan paling njaba folikel rambut diarani kutikula lan umume kalebu keratin . Iki sugih ing klompok sistein sing asem entheng. [1] [2] Nalika rambut dikumbah, klompok kasebut bisa deprotonat, menehi rambut dadi negatif.

ReferensiBesut

  1. Dawber, Rodney (January 1996). "Hair: Its structure and response to cosmetic preparations". Clinics in Dermatology. 14 (1): 105–112. doi:10.1016/0738-081X(95)00117-X. PMID 8901408.
  2. Longo, V. M.; Monteiro, V. F.; Pinheiro, A. S.; Terci, D.; Vasconcelos, J. S.; Paskocimas, C. A.; Leite, E. R.; Longo, E.; Varela, J. A (April 2006). "Charge density alterations in human hair fibers: an investigation using electrostatic force microscopy". International Journal of Cosmetic Science. 28 (2): 95–101. doi:10.1111/j.1467-2494.2006.00280.x. PMID 18492143.