Koulourakia

Koulourakia ( Yunani: κουλουράκια , IPA: [kuluˈraca] ; tunggal: κουλουράκι) minangka panganan cuci mulut tradisional Yunani, biasane digawe ing sekitar Paskah kanggo dipangan sawise Setu Suci .

Koulourakia
Koulourakia.jpg
Koulourakia
Jeneng liyanéEaster cookies
JinisPastry
AjanganDessert
Panggonan asalGreece
Tlatah utawa prajaGreece
Hawa ajanganHot or cold
Woworan pokokButter
Buku masakan: Koulourakia  Médhia: Koulourakia

Iki minangka jajanan dhasar butter, kanthi bentuk tangan tradisional, nganggo kaca endhog ing ndhuwur. Dheweke duwe rasa alus lan empuk karo vanili . Koulourakia kondhang amarga taburan wijen lan bentuk cincin sing khas. Nyatane, tembung kasebut minangka wujud sing sithik kanggo roti utawa cincin sing awujud cincin. 

Kue-kue bisa dibentuk dadi bunderan kepang, [1] corak rambut, wolung tokoh, karangan bunga bengkong, sepatu jaran utawa huruf Yunani, sanajan isih asring dibentuk dadi gaya ula. Asring, cengkeh ditambahake ing ndhuwur jajanan kanggo nambah rasa. Biasane dipangan nganggo kopi esuk utawa teh sore. Kaya kabeh kue-kue, biasane disimpen ing kahanan garing ing jar nganggo tutup sing bisa dikunci.

ReferensiBesut

  1. "See what's for dessert at LI Greek festivals". Newsday. May 26, 2018. Dibukak ing June 25, 2018.