Kranbéri

Cranberry minangka klompok shrub dwarf evergreen utawa mburine anggur ing subgenus Oxycoccus saka genus Vaccinium . Ing Inggris, cranberry bisa nyebut spesies asli Vaccinium oxycoccos, nalika ing Amerika Utara, cranberry bisa uga nuduhake Vaccinium macrocarpon . Vaccinium oxycoccos dibudidayakake ing Eropa tengah lan sisih lor, dene Vaccinium makrocarpon ditandur ing saindenging Amerika Serikat sisih lor, Kanada lan Chili. [1] Ing sawetara cara klasifikasi, Oxycoccus dianggep minangka genus sing duwe dhewe. [2] Iki bisa ditemokake ing rawa asam ing saindhenging wilayah sing adhem ing Hemisfer Lor .Cranberry asor, grumbulan cilik utawa wit anggur nganti 2 meters (7 ft) dawa lan 5 to 20 centimeters (2 to 8 in) ing dhuwur; duwé gagang langsing lan gagah sing ora kandel kayu lan godhongé ijo cilik. Kembang kasebut jambon tuwa, kanthi kelopak refleks sing beda banget, sauntara gaya lan sari kasebut katon terus lan nuduhake maju. Dheweke diserbuki dening lebah . Woh iki minangka woh wohan beri sing luwih gedhe tinimbang godhong tanduran; wiwitane ijo enom, dadi abang nalika mateng. Bisa dipangan, nanging kanthi rasa asam sing biasane ngilangake rasa legi.

Cranberry mentah

ReferensiBesut

  1. "How Cranberries Grow: "Cranberries 101" - An Introduction". Cape Cod Cranberry Growers' Association. 2014. Dibukak ing 11 November 2014.
  2. Steven Clemants. "Vaccinium oxycoccos: Small Cranberry, Technical Page". Brooklyn Botanic Garden.