Krayon

Krayon (utawa pastel lilin) yaiku batangan lilin berpigmen sing digunakake kanggo nulis utawa nggambar. Krayon lilin beda karo pastel, ing endi pigmen dicampur karo binder garing kayata permen karet arab, lan beda uga saka pastel minyak, ing endi pengikat kasebut campuran campuran lilin lan minyak.[1]

Krayon warna-werni

Krayon kasedhiya kanthi rega sing beda-beda lan gampang digarap. Dheweke kurang tumoto tinimbang cat lan spidol, kethul (ngilangi risiko titik sing tajem sing ana nalika nggunakake potlot utawa pulpen), biasane ora beracun, lan kasedhiya ing macem-macem warna. Karakteristik kasebut nggawe instrumen sing apik banget kanggo mulang bocah cilik nggambar nanging krayon uga digunakake dening seniman lan profesional.

RujukanBesut

  1. Merriam-Webster's Collegiate Dictionary (11th ed.). Merriam-Webster, Inc. 2004. p. 292. ISBN 0-87779-808-7.