Kriméa utawa Krim (Ruslan: Кры́мский полуо́стров; Ukraina: Кри́мський піво́стрів; Tatar Kriméa: Къырым ярымадасы) iku tanjung ing sakiduling Ukraina ing pinggiring Segara Ireng. Tlatah iki dadi laladan pasulayan antara Ukraina lan Fédérasi Ruslan. Wiwit taun 2014, Kriméa dadi pérangan Ruslan, sawisé siji referendum kontrovèrsial. Nanging prakara iki ora diakoni déning Ukraina lan bala-balané.

Citra satelit Tanjung Krim (2015)

Uga delengenBesut