Krim asem

Krim asem (ing Inggris Amérika Lor, Inggris Inggris lan New Zealand Inggris ) utawa krim sing kecut ( Inggris Inggris ) yaiku produk susu sing diasilake kanthi fermentasi krim biasa kanthi jinis bakteri asam laktat .[1] Budidaya bakteri, sing dikenal kanthi sengaja utawa alami, ora ana krim lan nglebokake krim. Jenengé asale saka produksi asam laktat kanthi fermentasi bakteri, sing diarani pengaseman . Crème fraîche minangka salah sawijining jinis krim asem kanthi kandungan lemak sing dhuwur lan kurang rasa kecut.

Praupané krim asem
Krim asem ing dhuwur roti

Cara gawé tradisionalBesut

Cara tradisional, krim ora digawé nganggo krim sing ngeculake ndhuwur fermentasi susu kanthi suhu kang pas. Iki uga bisa disiapake kanthi cara krim pasteurisasi kanthi budidaya bakteri sing ngasilake asam.[2] Bakteri sing tuwuh sajrone fermentasi ndadèkaké krim lan dadi luwih asem, cara alami kanggo nggawé.[3]

 
kentang garing kanthi saos asem lan saos sambel

KapustakanBesut

  1. "What is sour cream. Sour cream for cooking recipes". Homecooking.about.com. 2010-06-14. Dibukak ing 2011-09-14.
  2. Branch, Legislative Services (2019-06-03). "Consolidated federal laws of Canada, Food and Drug Regulations". laws.justice.gc.ca.
  3. "Sour Cream". Bon Appétit. 2007-12-17. Dibukak ing 2015-03-21.