Kyocera Dome Osaka

Kyocera Dome Osaka (京セラドーム大阪 Kyōsera Dōmu Ōsaka?) (jeneng resmi: Osaka Dome (大阪ドーム Ōsaka Dōmu?) yaiku stadion bisbol sing dununge ing Osaka, Jepang.

Kyocera Dome Osaka
Osaka Dome
Full nameOsaka Dome
LocationChiyozaki, Nishi-ku, Osaka, Osaka, Japan
Coordinates34°40′9.48″N 135°28′33.97″E / 34.6693000°N 135.4761028°E / 34.6693000; 135.4761028Koordhinat: 34°40′9.48″N 135°28′33.97″E / 34.6693000°N 135.4761028°E / 34.6693000; 135.4761028
OwnerOsaka City Dome Co., Ltd. (Orix Group)
Capacity55,000 (prastawa)[1]
36,627 (bisbol)[1]
Field sizeLeft: 100.0 m
Left-Center: 116.0 m
Center: 122.0 m
Right-Center: 116.0 m
Right: 100.0 m
Construction
Opened1 Maret 1997
ArchitectNikken Sekkei, Ltd.

Dibukak ing taun 1997, stadion kasebut dadi lapangan kandang Kintetsu Buffaloes. Ing taun 2005, stadion kasebut dadi salah sawijining kandang Orix Buffaloes, asil saka penggabungan antara Orix BlueWave lan Kintetsu Buffaloes. Sadurunge dibukak Osaka Dome, Buffaloes tanding kandang ing Stadion Fujiidera. Hanshin Tigers uga nggunakake stadion kanggo "lapangan kandang" kanggo para pembuka musim lan tanding kankang ing wulan Agustus amarga stadione, Stadion Koshien, digunakake kanggo turnamen bisbol sekolah sajrone wektu kasebut.[2]

Hak menehi jeneng dening KyoceraBesut

Kyocera Corporation anak perusahaan Kyocera Document Solutions Incorporated wis pariwara ing Osaka Dome wiwit April 2003. Osaka City Dome Company Limited nawakake hak jeneng Kyocera ing stadion kasebut ing Januari 2006. Ing tanggal 2 Maret 2006, Kyocera entuk hak jeneng kanggo stadion kasebut lan dijadwalake dijenengi "Kyocera Dome Osaka (京セラドーム大阪)" tanggal 1 April.

ReferensiBesut

  1. a b "Kyocera Dome – Dome Use". Kyocera Dome (ing basa Jepang). Dibukak ing April 11, 2019.
  2. "Introduction to THE MUSEUM OF HANSHIN KOSHIEN STADIUM |THE MUSEUM OF HANSHIN KOSHIEN STADIUM". koshien-rekishikan.hanshin.co.jp. Dibukak ing 2019-04-09.

Pranala njabaBesut