Tuduhaké menu pokok

Lampah-Lampahanipun Radèn Mas Arya Purwalelana

Cariyos Lampah-Lampahanipun Radèn Mas Arya Purwalelana iku siji roman Jawa Modèrn sing ditulis déning Tjondronegoro, bupati Kudus mawa jeneng sesinglon 'Purwalelana'. Buku iki kapisan dibabar ing taun 1863 lan nyritakaké panglelanan Purwalelana, siji bupati saka Salatiga saindhenging Tanah Jawa. Buku iki wigati amarga bisa dianggep buku roman kapisan sajeroning Sastra Jawa.