Lara ati

lara ati (uga dikenal minangka Remuk ati) yaiku kiasan kanggo stres utawa rasa emosi sing kuat sing dirasakake nalika ngrasakake rasa pangarep-arep. Konsep kasebut lintas budaya, asring dikutip kanthi nyebutake pacangan sing dikepengini utawa ilang.[1]

Katresnan romantis sing gagal bisa nglarani banget; panandhang ati sing lara bisa uga ngalami depresi, kuatir lan, ing kasus sing luwih ekstrim, bisa ngalami stres posttraumatic.[2]

RujukanBesut

  1. Johnson, R. Skip. "A Broken Heart can Really Hurt You". BPDFamily.com. Dibukak ing 14 June 2014.
  2. Zisook, S; Shuchter, SR (October 1991). "Depression through the first year after the death of a spouse". American Journal of Psychiatry. 148 (10): 1346–52. doi:10.1176/ajp.148.10.1346. PMID 1897615.