Tuduhaké menu pokok

Lemak kalebu bahan kimia kang duwé susunan senyawa kang béda.[1] Lemak duwé wujud ketok (visible) lan ora tampak (invisible).[1] Lemak kang ketok tuladhané mentega, lenga goreng, lan sakpadane.[1] lemak kang ora ketok tuladhané daging, kacang lemah, susu, endhog, lan sakpadhane.[1]

Isi

Lemak duwé fungsi:Besut

  1. Sumber tenaga
  2. Mbentukan sèl,
  3. Piranti usung vitamin larut lemak,
  4. ngirit protéin
  5. mènèhi rasa wareg lan énak
  6. Dadi pelumas lan njaga suhu awak
  7. Kalorine dhuwur gunané dinggo nambahi tenaga marang wong kang racaké kerja abot-abot
  8. Asam lemak esensial iki kalebu prekursor kang mbentuk hormon tartemtu tuladhané prostaglandin kang wigati kanggo metabolisme
  9. Lemak bisa nglarutke vitamin A, B, D, lan K
  10. Lemak bisa dadi cadangan awak seperti ginjal, hati lan sakpadhane bisa dadi isolator, nanging bisa uga nglindungi saka kerusakan fisik fatal pas tabrakan

Jenise Lemak:Besut

  1. asem lemak tidak jenuh tungga
  2. Asam lemak omega-3
  3. asem lemak rantai sedang
  4. asem lemak trans

Wonten déné bahan ngganti lemak:Besut

  1. Simplesse bahan kang wes dikenalke kat awal taun 1988 saka Nutra
  2. Sukrosa poliester Senyawa iki ester saka sukrosa karo asem lemak rantai sedang
  3. Getah (gum) rena getah, kaya déné getah guar, getah arab, dan karagena
  4. Karbohidrat bisa ngganti lemak.[1]

Uji klinis, lemak kang wigati ya iku:Besut

  1. Kolesterol
  2. Trigliserida (lemak nétral)
  3. Fosfolipid
  4. Asam Lemak

Loro saka lemak bisa:Besut

Obesitas kang racaké gawé masalah saka lemak, amarga bisa ndadeake weteng gedhé lan lemak-lemak akèh kang numpuk eneng ing weteng.[2] miturut Lopez-Jimenez kanda para peneliti ngramalke piyé keséhatan masarakat amarga 25%-70% wong kang duwé lemak luwih ing wetengé resiko mati.[2]

Kategori Lemak:Besut

  1. Lemak Tepu: duwé sipat beku lan atos ning suhu cendhèk.[3] Akehe sumber iki saka kéwan uga wit-witan tuladhané santen lan lemak sayur.[3]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e [1] (diakses tanggal 12 Mèi 2011)
  2. a b [2] (diakses tanggal 12 Mèi 2011)
  3. a b [3] (diakses tanggal 12 Mèi 2011)