Lempongan Bothnia

Lempongan Bothnia (Basa Finlandia: Pohjanlahti) dunungè ana ing Laut Baltik ing antarané Swèdhen lan Finlan. Manawa ana ing peta,kaya lengen ing pérangan lore Laut Baltik. Lempongan iki antarané pasisir kulon Finlan lan pasisir wétané Swèdhen. Ing sisih kidule watesan langsung karo Kepuloan Âland,Laut Âland.

Barkas:Scandhinavia M2002074 lrg.jpg
Lempongan Bothnia dunungè Laut Baltik ing antarané Swèdhen lan Finlan. Bisa didelok yèn akèh es sasuwéné mangsa dingin.

JenengBesut

Tembung Bothnia ya iku tembung sing di-Latinisasi saka tembung asli Swèdhen "Botten" utawa "Bottenviken" sing artinè "jurang" utawa "lempongan". Saka tembung iku tuwuh tembung "Bottenviken" sing tegesé "lempongan-lempongan".

RiversBesut

CitiesBesut

Cathetan sukuBesut

Cithakan:Pratélan segara