Lenga mineral

Minyak mineral kalebu campuran campuran alkana sing ora ana warna, tanpa ambu, lan ora ana ambune saka sumber mineral, utamane minyak bumi sulingan, beda karo minyak nabati sing biasane dipangan. Jeneng minyak mineral iku ora pas, amarga wis digunakake kanggo pirang-pirang minyak tartamtu ing sawetara abad kepungkur. Jeneng liya, uga ora akurat, kalebu minyak putih, minyak parafin, parafin cair (kelas medis sing paling apik), paraffinum liquidum (Latin), lan minyak bumi cair . Minyak bayi minangka minyak mineral wangi.

Botol minyak mineral sing didol ing AS

RujukanBesut