Leonard Cutler

Leonard Cutler ya iku penemu jam.[1] Dhewekw lair ing Amérikah Sarékat nalika taun 1928.[1] Dhèwèké dadi pelopor ing bidhang ultraprecise (keakuratan wektu) ing taun 1928.[1] Dhèwèké éntuk gelar dhoktor saka Stanford University ing bidhang fisika nalika taun 1966.[1] Dhèwèké banjur nyambut gawé ana ing Hewlwtt Packard (HP), sawijining perusahaan kang gawé piranti-piranti elektronik.[1] Jam kang diciptakake déning Cutler ya iku jinis jam atom cesium.[1]

Leonard Cutler

Jam digawé saka atom amarga atom duweni wektu getar kan ajeg.[2] Atom hidrogen duweni simpenan sakdetik kang suwene 1,7 taun.[2] Atom cesium uga duweni kaluwehan amarga regane murah lan ringkes nalika gunakake.[2] Ing taun 1964, Cutler kari kancane ya iku Al-bagley nyiptakake jam kang diwenehi jeneng HP5071A.[2] Iki minangka cikal bakal saka jam HP5071A kang ana ing taun 1991 kanthi simpenan sakdetik.[2] Dhèwèké uga tau nyambut gawé ing dinas pengatur wektu ing Amérikah Sarékat, lan nyambut gawé ing salah sawijining produsen kang misuwur ing donya ya iku Quarts.[2] Nalika ngrembakake tèknologi jam.[2] Dhèwèké gunakae tèknologi Global Positioning System (GPRS) supaya wektu ing donya iki bisa stabil, lan ora ana kang bedha.[2] Cutler tinggal donya nalika tanggal 4 September 2006.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 190]
  2. a b c d e f g h i [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 191]