Like Crazy

Like Crazy iku filem drama romantis Amérika taun 2011 sing disutradarai déning Drake Doremus lan dipergakaké déning Anton Yelchin, Felicity Jones lan Jennifer Lawrence. Diserat déning Doremus lan Ben York Jones, filem iki nyeritakaké Anna (Felicity Jones), siswa sing kasmaran marang murid Amérika, Jacob (Yelchin), sing dipisahaké saka Jacob soalé dhèwèké ditolak mlebu United States amarga dhèwèké manggon ing Amérika punjul wektu visa muridé.

Barkas:Like Crazy.jpg
Gambar Poster Resmi Like Crazy

Doremus ngadhedhasar cerita filem iki saka gayutané dhèwèké marang wadon ning London, nalika dhèwèké manggon ning Los Angeles. Dhèwèké ora nulis naskah kaya lumrahing naskah filem, nanging dhèwèké bareng Ben York Jones ngimpun sèket halaman cengkorongan filemé lan liyané pameraga sing improvisasi dhéwé. Panjupukan gambar dilakoni patang minggu ing Los Angeles lan ing London ngentéaké anggaran 250,000 dolar.

Like Crazy digebyagaké ing wulan Januari tanggal 22 taun 2011 ing Sundance Film Festival, sing dinugrahani Grand Jury Prize. Filem iki dibabar ing téater tanggal 28 Oktober 2011 lan mbathi punjul 3.7 juta dolar. Akéh-akéhé padha ngalem filem iki, sing padha seneng marang èktingé Yelchin lan Jones, sanadyan énéng sing nemoni laku ceritané rada ora masuk akal lan kaya digawé-gawé.

Panjupukan GambarBesut

Panjupukan gambar Like Crazy dilakoni patang minggu—telung minggu ing Los Angeles lan sak minggu ing London[1] Anggaran kanggo produksi filem iki 250,000 dolar, wis karo béaya pesawat pameraga lan kru filem.[2] Gambaré dijupuk nganggo kodhak Canon EOS 7D lan lénsa sinéma, dipasang ing rig sing digawé déning juru sinématografi John Guleserian.[2] Dhèwèké milih 7D amarga gampang digawa lan iku mumpuni kanggo panjupukan gambar nalika improvisasi, amarga dhèwèké ngutarakaké yèn kodhak-kodhak liyané ora praktis dinggo.[3] Guleserian ngandhani yèn panjupukan gambar "adoh banget njupuké saka pameragané [dibarengi karo] gambar close up sing tenanan" amarga ana watesan ing téknologining kodhak, nanging dhèwèké ngutarakaké yèn dhèwèké uga ngewenehi tone ing filemé.[3]

PanugrahanBesut

Award Date of ceremony Category Nominee(s) Result
Casting Society of America[4] 29 Oktober 2012 Panugrahaning Luar Biyasa ing Seleksining Pameraga – Filem sing anggarané asor – Komedi utawa Drama Eyde Belasco
Chicago Film Critics Association[5] 19 Dhésèmber 2011 Panggawé Filem paling Njanjéaké Drake Doremus
Empire Awards[6] 25 Maret 2012 Paraga Wadon Anyar Paling Apik Felicity Jones
Golden Trailer Awards[7] 31 Maret 2012 Trailer Téater – Roman Paling Apik Paramount Pictures

Ignition Creative

Gotham Awards[8] 28 November 2011 Terobosan Pameraga Lanang Paling Apik Felicity Jones
Hamptons International Film Festival[9] 16 Oktober 2011 Terobosan Pameraga Paling Apik Anton Yelchin
Hollywood Film Festival[10] 24 Oktober 2011 Hollywood Spotlight Award
New Hollywood Award Felicity Jones
MTV Movie Awards[11] 3 Juni 2012 Lagu Latar Paling Apik Figurine – "IMpossible"
National Board of Review[12] 1 Dhésèmber 2011 Terobosan Pameraga Paling Apik[A] Felicity Jones
Sundance Film Festival[13] 29 Januari 2011 Grand Jury Prize – Dramatis Like Crazy
Special Jury Prize – Dramatis Felicity Jones

NotesBesut

  1. For the National Board of Review's Best Breakthrough Performance award, Felicity Jones tied with Rooney Mara for The Girl with the Dragon Tattoo.

RéferénsiBesut

  1. Lyttelton, Oliver (October 26, 2011). "LFF '11: Drake Doremus Says He Shot 'Like Crazy' For $250,000 On A $1,500 Still Camera". Indiewire. Dibukak ing May 11, 2014.
  2. a b Weinstein, Joshua L. (December 2, 2011). "Drake Doremus 'Like Crazy' Method: Instead of a Script, Actors Got Mix Tapes". The Wrap. Dibukak ing May 11, 2014.
  3. a b "Case Study: Like Crazy - Shot on the Canon EOS 7D". Definition Magazine. March 29, 2012. Dibukak ing May 11, 2014.
  4. "Complete list of 2012 Artios Winners". Casting Society of America. November 7, 2012. Dibukak ing April 25, 2014.
  5. "2011 24th Chicago Film Critics Awards". Chicago Film Critics Association. 2011. Dibukak ing May 11, 2014.
  6. "Best Female Newcomer". Empire. 2012. Dibukak ing May 11, 2014.
  7. Arbeiter, Michael (June 1, 2012). "'Dark Knight Rises' and 'Snow White' Win Golden Trailer Awards!". Hollywood.com. Dibukak ing April 25, 2014.
  8. "Felicity Jones, Tom Rothman Win at Gotham Awards". The Wall Street Journal. November 29, 2011. Dibukak ing May 11, 2014.
  9. Fleming, Jr., Mike (September 22, 2011). "Hamptons Fest Sets 'The Artist' As Closing-Night Film, 'Like Crazy' As Centerpiece". Deadline.com. Dibukak ing April 25, 2014.
  10. "Hollywood Film Festival Honors Carey Mulligan, Berenice Bejo, Jean Dujardin, Elle Fanning, Amber Heard, Andrea Riseborough, Shailene Woodley, and Anton Yelchin". PR Newswire. Dibukak ing April 25, 2014.
  11. "2012 MTV Movie Awards". MTV. 2012. Dibukak ing May 11, 2014.
  12. Smith, Nigel M. (December 2, 2011). "Felicity Jones at the Gothams and Other Pics From the Week". Indiewire. Dibukak ing May 11, 2014.
  13. Child, Ben (February 1, 2011). "Like Crazy wins best filem at Sundance". The Guardian. Dibukak ing May 11, 2014.