Lonthong balap

(Kaelih saka Lontong Balap)

Lontong Balap ya iku salah siji panganan khas saka Kutha Surabaya, Jawa Wétan [1]. Lontong Balap punika asil campuran saka pirang-pirang bahan, yai ku ana lontong, toge, kacang, tahu goreng, lentho, bawang goreng, lombok lan kecap asin [2]. Suguhan kasusun saka lontong diris-iris lan ing ndhuwur irisan-irisan lontong mbeta metu lan remet sawatara lentho. Banjur campuran karo cambah setengah mateng lan diwenehi duduh, saus, lan kecap. Lontong Balap cocog disuguhke karo sawètara sate kerang.

Cathetan sukuBesut

ReperensiBesut