Lourdes iku salah sawijining kutha ing Prancis pérangan kidul, ya iku ing daerah Houtes-Pyrenees ing sapinggiré Kali Gave de Pao.[1] Awit taun 1858, Lourdes iku papan paziarahan umat Katulik kang akèh ditekani wong-wong saka akèh nagara. Kacathet meh rong yuta wong saben taun nglakoni paziarahan menyang kutha iki.[1] Miturut carita, Santa Maria rawuh marang Bernadette Soubirous, bocah wadon umur 14 taun. Ora mung sapisan, Santa Maria ngrawuhi Bernadetta nganti kaping 18, ing gua karang Masabielle.[1] Ing gua karang iku dibangun gréja basilika agung lan diresmékake ing taun 1876.[1] Ing taun 1958 uga rampung dibangun gréja kanti rupa endhog kang dawané 102 m.

Papan Paziarahan Lourdes

Pranala njabaBesut

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d Hassan Sadhily. Ensiklopedi Indonesia. Jakarta: Ichtiar Baru-Van Hoeve. p. 2052.