Cithakan:Grup musik Indonésia

Lyla Band, grup musik Indonésia kang ngadeg ning Jakarta tanggal 30 November taun 2000.[1] Grup band iki digawangi déning Indra Perdana Sinaga utawa Naga ning pérangan vokal [2],Fare Adinata ning pérangan gitar, Dharma nyekel keyboard, Dennis Rizky ning bass lan Amec Jen Aris nyekel drum.[1] Sadurungé nganggo jeneng Lyla, grup band iki tau nganggo jeneng Mahameru Band.[1]

KarirBesut

Sawisé bola-bali olih pengalaman babagan pindah-pindah panggung, akiré ning taun 2008.[1] Grup band iki dilirik déning record label, ya iku Alfa Records.[1] Akiré kabèh anggota saka grup band iki sarujuk, manawa ganti jeneng.[1]Mahameru Band diganti karo Lyla Band kang duwé teges pangeran gelap ning mitologi Pèrsi.[1]

Konsep kang ditawaraké déning Grup musik iki ya iku tipe musik pop kang énak dirungokaké.[1]Naga lan kanca-kancané ora namung nampilaké musik kang temané carita babagan kasmaran kang wujudé mellow, nanging ugua nyajikaké tetembngan kang temané cinta saka sudut pandang kang béda.[1]

Sadurungé ngrilis album kang kaping pisan, suara saka vokalisé memang wus sok dirungokaké sadurungé, amarga Naga iku pamenang runner up ajang CILAPOP, kontès penciptaan lagu kang digelar ning salahsawijining TV swasta ning Indonésia, nalika taun 2005 mbiyèn liwat tembangan kang judhulé Aku di Sampingmu.[1]

Debut perdana Lyla dimulai nalika taun 2008 nganggo judhul YANG TAK TERLUPAKAN.[1] Tetembangan kang kondhang saka album iki kaya ta[1]:

  • Takkan Ada,
  • Bernafas Tanpamu,
  • Mantan Kekasihku, lan
  • Percayakan tetembangan kang langsung tetembangan kang diremeni déning penggemar musik ning Indonésia.

Jening Grup musik iki, dadi tambah tenar dipeluni karo cobaan kang mestiné ana.[1] Ning sasi November taun 2009, loro personelé Lyla, Naga lan Dennis dilaporaké menyang kepolosian amarga dianggep wis ngelanggar kotrak. Akiré grup band iki dituntut kanggo ganti rugi nganti Rp2 miliar.[1]

AlbumBesut

  • Yang Tak Terlupakan (2008)
  • Lebih Dari Bintang (2010)
  • Dunia Sempurna (2014)
  • Ga Romantis (2015)

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j k l m n biografi Lyla Band dipununduh tanggal 2 Juli 2011
  2. Artikel Lyla Band dipununduh tanggal 2 Juli 2011