Makromolekul

Makromolekul iku molekul sing gedhé banget. Polimer alami uga sintetik iku wujud makromolekul, contoné hemoglobin. Sapérangan senyawa non-polimer uga ana sing kalebu ing makromolekul, contoné lipid. Nanging, sistem jaringan atom gedhé liyané kaya ta ikatan kovalen logam ora bisa ditelakaké minangka makromolekul. Istilah makromolekul iki sepisanan ditepungaké déning pemenang nobel Hermann Staudinger watara taun 1920an.

Ilustrasi saka makrolekul polipeptida