Maman Abdurrahman

Maman Abdurrahman (lair tanggal 12 Mei 1982 ing Jakarta, Indonesia) minangka pemain bal profesional saka Indonesia sing main dadi bek ing Liga 1 kanggo klub Persija Jakarta.

Maman Abdurrahman
Informasi pribadi
Jeneng lengkap Maman Abdurrahman
Tanggal lair 12 Mei 1982
Papan kelairan Jakarta, Indonesia
Dhuwur 1,74 m
Posisi bermain Bek
Informasi klub
Klub saiki Persija Jakarta
Nomer 56
Karir Junior
1996–1998 PS PAM Jaya
1998–2000 Persijatim
Karir senior
Tahun Tim Tampil (Gol)
2001–2005 Persijatim Solo 23 3
2005–2008 PSIS Semarang 54 4
2008–2013 Persib Bandung 121 4
2013–2014 Sriwijaya 11 0
2014–2015 Persita Tangerang 35 3
2016– Persija Jakarta 92 2
Tim Nasional
2003–2005 Indonesia U-23 ? ?
2004–2010 Indonesia 27 0

KarirBesut

Karir EnomBesut

Piyambakipun damel debut ing PS PAM Jaya ing musim 1996-1998. Sawise iku, dheweke main ing klub Persijatim ing musim 1998-2000.

Karir SeniorBesut

Miwiti karir senior ing taun 2001 ing Persijatim Solo FC, dheweke main telung musim (2001-2004) kanggo tampil 13 kaping lan ngetung 3 gol. Ing taun 2005, dheweke gabung karo klub PSIS Semarang, main uga telung musim ing taun 2005-2008. Lan bisa ngetung siji gol ing 34 penampilan.

Ing taun 2008, dheweke ditandatangani Persib Bandung lan dadi regu pertama.

Ing 2013, dheweke mlebu kontrak karo Sriwijaya FC kanggo wektu sing suwe. Lan ing 2014, dheweke ditandatangani dening Persita Tangerang kanggo saingan ing Liga Premier Indonesia.

Pungkasane, ing 2016, dheweke ditandatangani dening Persija Jakarta kanggo saingan ing piala nasional sing ora resmi. Lan wiwit wiwitan Liga 1, dheweke dadi pemain penting kanggo klub Persija.

Ing wulan Desember 2019, Persija ora nganyari kontrak Abdurrahman[1].

Karir Tim NasionalBesut

  • 2003: Pra Olimpiade
  • 2004: Piala Asia, Pra Piala Dunia
  • 2005: SEA Games XXIII Filipina
  • 2006: Merdeka Games, Piala Internasional BV
  • 2007: Kejuaraan AFF, Piala Asia
Karir InternasionalBesut

Debut internasional Abdurrahman ing skuad senior tim nasional nglawan Malaysia tanggal 23 Agustus 2006 ing Pertandingan Merdeka; Indonesia entuk seri 1-1. Ing Piala Asia 2007 dheweke main kaping 3; Indonesia menang 2-1 nglawan Bahrain, kalah 1-2 menyang Arab Saudi lan kalah maneh 0-1 menyang Korea Selatan ing pertandingan pungkasan ing Grup D. Dheweke dadi kapten tim Indonesia nalika pertandingan nglawan Thailand ing Piala Suzuki AFF 2010.

PrestasiBesut

KlubBesut

Persija Jakarta

Internasional

Pengharaan Individu

ReferensiBesut

  1. "Maman Daftar Pemain Yang Dilepas Persija".
  2. "Persija Jakarta Juara 1".
  3. "Persija Tumbangkan Bali United Di Piala Presiden 2018".