Mangkok

Mangkok ya iku siji piranti mangan kang awujud cekung, kang kagawe saka porselen, watu, plastik, logam, utawa gelas. Wanguné kang cekung sajeroning piring nyebabake mangkuk cocog kanggo wadhah dedaharan kang duwé jangan utawa banyu uga tumuju ngindari anané jangan utawa dedaharan kang awujud banyu iku ora kutah. Wujud mangkok ing jaman biyèn bisa uga kagawe saka kayu. Dideleng wujud mangkok bisa uga dimupangatake kanggo rerenggan ana ing omah kang kagawe saga logam utawa watu mulia kang duwé motif utawa ornamen kang aneka warna.

Usuicha, mangkok kang ana upacara ngunjuk teh ing Jepang