Manisan yaiku salah sawijining panganan kang digawé saka woh-wohan kanthi cara digodhog lan diwénéhi gula. Panganan iki rasané legi. Woh kang diwénéhi gula iku sawinining cara kanggo ngawètaké woh supaya bisa awèt suwé. Woh-wohan kang asring digunakaké minangka manisan ya iku katés, nanas, bligo, blimbing, dhondhong lan liya-liyané. Manisan asring didol ing papan pariwisata kanggo olèh-olèh. Ana manisan teles sing racaké ana duduhe lan ana uga manisan garing sing teksturé pancen atos.

Manisan
Frutta candita candied fruit market.JPG
Manèka manisan kang di dol
Jeneng liyanémanisan woh
Hawa ajanganAdhem
Woworan pokokWoh,Gula
Buku masakan: Manisan  Médhia: Manisan
Manisan teles
Manisan garing tanpa duduh