Mannus Franken

Mannus Franken (2 Fèbruari 1899 – 1 Agustus 1953) ya iku penggawé filem Walanda kang mainake peran wigati sajeroning pangembangan perfileman Indonésia. Dhèwèké uga kerep kerja sama karo Joris Iven asal Walanda kang sinebut Bapak Dokumenter Walanda saikine, nalika gawé filem-filem dokumenter. Mannus Franken tokoh filem saka Walanda kang ditekakake déning Albert Balink kanggo gawé fileme. Franken kang tau nulis filem eksperimen Prancis taun 1927, duwé sesambungan karo tokoh-tokoh perfileman Éropah kaya ta Rene Clair, Germani Dulac, Joris Iven lan liya-liyané. Franken uga ditugasi nulis skenario Pareh.

Mannus Franken
Lair2 Fèbruari 1899
Deventer, Nèderlan
Pati1 Agustus 1953(1953-08-01) (umur 54)
Lochem, Nèderlan
BangsaNèderlan
PakaryanPembuat filem
Taun aktif1920an–1953
Karya kondhang
GagragAvant-garde

Produksi filemBesut

Cathetan sukuBesut

  1. "Tanah sabrang, het land aan de overkant". EYE Film Institute Netherlands. Dibukak ing 23 July 2012.

Pratélan pustakaBesut

Pranala njabaBesut