Maria Frederika Cornelia Hamminck Schepel

Maria Frederika Cornelia Hamminck Schepel (uga dikenal minangka Heloïze, jeneng pena) ya iku guru, penerjemah, uga kang tanggung jawab ngenani penerbitan Brieven Multatuli.[1] Dhèwèké lair ana Venlo, 14 Dhésèmber 1839.[1][2] Séda ana 's-Gravenhage, 25 September 1930.[1][2]

Maria Frederika Cornelia Hamminck Schepel
Lair14 Dhésèmber 1839.
Venlo
Pati25 September 1930.
's-Gravenhage
Jeneng pènMaria Frederika Cornelia Hamminck Schepel
Mimi Hamminck
Maria Douwes Dekker
Heloïse
Pakaryajuru tulis
BojoEduard Douwes Dekker

Bapake asma Johannes Christiaan Pieter Hamminck Schepel, wong militèr, lan ibune asma Mary Volck.[1]

Ing purwa 1860-an, mimi netep ana Den Haag.[1] Dhèwèké njipuk sertifikat mulang Perancis lan Inggris.[1] Taun 1863, dhèwèké dadi kepala sekolah.[1]

Ing April 1867, Mimi lunga menyang Wina kanggo ngayahi pawiyatan lan sasi November dhèwèké bali.[1] Dhèwèké nulungi Douwes Dekker nganggo korespondensi kanggo Opregte Haarlem Courant lan nerjemahake Max Havelaar dadi basa Jerman.[1]

Dhèwèké mbojo karo Eduard Douwes Dekker ana Rotterdam, tanggal 1 April 1875.[1]

Cathetan sikilBesut

  1. a b c d e f g h i j Haan, Tristan (26 February 2014). "Schepel, Maria Frederika Cornelia Hamminck (1839-1930)". resources.huygens.knaw.nl. Dibukak ing 25 August 2016.
  2. a b "Maria Frederika Cornelia Hamminck Schepel". biografischportaal.nl. Dibukak ing 25 August 2016.

Pranala njabaBesut