Marouane Chamakh

Marouane Chamakh (Arab: مروان الشماخ‎‎; lair ing Tonneins, Prancis, 10 Januari 1984; umur 37 taun) ya iku juru main bal-balan Maroko, kang saiki main ing Arsenal F.C. lan nduwé nomer geger 29. Sadurungé main kanggo Arsenal F.C., panjenengané main kanggo Bordeaux.[2][3]

Marouane Chamakh
Chamakh Emirates Cup cropped.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Marouane Chamakh
Dhuwur 1.88 m (6 ft 2 in)[1]
Posisi main Penyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Arsenal
Angka 29
Karir nom
1988–1994 Nérac
1994–2000 Marmandais
2000–2003 Bordeaux
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2003–2010 Bordeaux 230 (56)
2010– Arsenal 40 (8)
Tim nasional
2003 U-19 Prancis 1 (0)
2003– Maroko 61 (17)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 16:15, 5 Mèi 2012 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 22:00, 30 Maret 2012 (UTC)
Chamakh nalika gladhèn karo Bordeaux taun 2009.

Chamakh miwiti kariré ing pirang-pirang klub, kaya ta Aquitaine. Ing taun 2000, panjenengané nandatangani kontrak karo Bordeaux. Chamakh nggawé debut profésional kanggo klub iki ing Liga Prancis 2008-2009. Panjenengane ngentekaké 9 taun ing klub iki lan mbiyantu Bordeaux menangaké Piala Prancis. Ing Liga Prancis 2008-2009, Chamakh menangaké gelar juara liga kang kapisan bareng Bordeaux. Klub iki uga menangaké Piala Perancis 2009.

PrestasiBesut

KlubBesut

Bordeaux

InternasionalBesut

Maroko

IndividuBesut

Cathetan sikilBesut

  1. "La fiche de Marouane Chamakh". Ligue de Football Professionnel. Dibukak ing 2011-3-27. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  2. "Marouane Chamakh completes move to Arsenal". Arsenal F.C. 21 May 2010. Dibukak ing 16 February 2011.
  3. Russell Kempson (21 May 2010). "Marouane Chamakh signs long-term deal with Arsenal". The Sunday Times. London. Dibukak ing 16 February 2011.

Pranala njabaBesut