Maté

Mate utawa maté [a] uga dikenal minangka chimarrão utawa cimarrón , [b] minangka omben-omben sing diinfigurasi kafein Amerika Selatan tradisional. Iki digawe kanthi ngrendhem godhong garing spesies holly Ilex paraguariensis ing banyu panas lan disajeni nganggo jerami logam ing wadhah sing umume digawe saka labu labu .

Mate
Mate en calabaza.jpg
Mate in a traditional calabash gourd
JenisInfusion, hot
Negara asalThe territory of the Guaraní people (present-day Paraguay, the Misiones province of Argentina, southern Brazil and Uruguay)
DiperkenalkanPre-Columbian era. First recorded by Spanish colonizers in the 15th century

Minuman liyane bisa disiyapake nganggo godhong garing sing dikethok khusus, banyu adhem banget, lan, kanthi pilihan, jeruk nipis utawa jus buah liyane, diarani tereré . Umumé umum ing Paraguay, sisih wétan Argentina lan ing negara Mato Grosso do Sul, Brasil. Sawise nyiram banyu, sampeyan kudu "ngenteni nalika santo wis sedhot" sadurunge wong pertama ngombe. Ing Brasil kidul, tererê kadhang kala digunakake minangka istilah sing chimarrão ora panas .

Ing Uruguay lan Brasil, labu tradisional biasane amba kanthi bolongan gedhe sing cocog. Ing Argentina (utamane ing ibukota Buenos Aires ), labu cilik lan duwe bolongan cilik lan kadang-kadang masarakat nambah gula kanggo rasa.

CathetanBesut

  1. "Mate - beverage". Encyclopædia Britannica. Dibukak ing 8 October 2015.


Masalah sitiran: Tenger <ref> ana tumrap golongan aran "lower-alpha", nanging tenger <references group="lower-alpha"/> sing magepokan ora ana, utawa </ref> panutup ora ana