Max Black minangka sawijine tokoh Filsafat analitik, lair ing Baku( Rusia), Lungo neng Amerika lan dadi wargo negoro Amerika Serikat. kabisane ngon logika olah pikir,matematika lan metodologi ilmu dientuk soko: Universitas Gambbridge, Gottingen lan London. Banjur deweke mulang soko taun 1940-1946 ing University of Illions. Kawit tahun 1946 mulang ingornel University lan dadi gurugedhe ing kono.

Max Black
Gambar:Max Black philosopher.jpg
Lair(1909-Cithakan:NOMORBULAN-24)24 Fèbruari 1909
Baku, Russian Empire
PatiAgustus 27, 1988(1988-08-27) (umur 79)
Ithaca, New York, United States
BangsaBritish
American (naturalized)
Alma materQueens' College, Cambridge
Karya kondhangThe Identity of Indiscernibles
Kala20th-century philosophy
TlatahWestern philosophy
AliranAnalytic philosophy
BebadanInstitute of Education
University of Illinois
Cornell University
Karsa pokok
Philosophy of language
Philosophy of mathematics
Philosophy of science
Philosophy of art
Gantha misuwur
Criticism of Leibniz' law

Tulisanne okeh ngenal ilmu-ilmu sing di entuk babagan positifisme logis, lan bahasa. deweke ugo dadi ko-editor soko Jurnal of symbolik Logic lanpenerjemah karyane gottlob Frege. Njero bukune Language and Philosophy (1949) Deweke nyadari gunane boso sing alus njero persoalan-persoalan filsafat. deweke sependapat menowo doktrim-doktrim boso kudu di anyari.

  1. "Emily Elizabeth Constance Jones (Stanford Encyclopedia of Philosophy)". Plato.stanford.edu. Retrieved 2016-04-28.