Tuduhaké menu pokok

Memphis iku kutha ing pojok kidul-kulonpraja Tennessee, Amérikah Sarékat. Kutha iki dumunung ing the 4th Chickasaw Bluff angka 4, ing sisih kidulé patemon Kali Wolf lan Kali Mississippi. Memphis sing ndunungi watara 670,100 jiwa minangka kutha ssing gedhé dhéwé ing praja Tennessee, nomer telu ing tlatah Amérikah Sarékat sisih kidul-wétan, lan kutha gedhé dhéwé angka 19 ing Amérikah Sarékat.[1] Wewengkon metropolitan Memphis, kalebu désa-désa kagandhèng ing Mississippi lan Arkansas, sing ndunungi 1,280,533 jiwa. Bab iki ndadèkaké Memphis kutha metropolitan gedhé dhéwé ing Tennessee, mung dikalahaké déning metropolitan Nashville. Memphis iku kutha sing paling anom antarané papat kutha gedhé Tennessee ya iku Knoxville, Chattanooga, lan Nashville).

GeographyBesut

 
Panorama Memphis dideleng saka Hernando de Soto Bridge

Memphis dumunung ing kidul-kulon Tennessee, ing koordinat 35°7′3″N 89°58′16″W / 35.11750°N 89.97111°W / 35.11750; -89.97111Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function.[2] Miturut Biro Sènsus Amérikah Sarékat, kutha iki duwé wewengkon sing jembaré 313.8 sq mi (763.4 km²), wujud 302.3 sq mi (723.4 km²) lemah dharatan lan 15.4 sq mi (40.0 km²), or 5.24%, banyu.

RujukanBesut

Pranala njabaBesut