Michael Clayton (filem)

Michael Clayton yaiku film drama kriminal lan misteri Amerika Serikat taun 2007 sing disutradarani dening Tony Gilroy lan digawé dening Sydney Pollack, Steve Samuels, Jennifer Fox lan Kerry Orent. Naskah film iki ditulis dening Tony Gilroy. Juru paragane yaiku George Clooney, Tom Wilkinson, Tilda Swinton lan Sydney Pollack.

Michael Clayton
Barkas:Michael clayton.jpg
Poster film Michael Clayton
DisutradaraniTony Gilroy
DiprodhuseriSydney Pollack
Steve Samuels
Jennifer Fox
Kerry Orent
DiskénariyoniTony Gilroy
DibintangiGeorge Clooney
Tom Wilkinson
Tilda Swinton
Sydney Pollack
DimusikiJames Newton Howard
SinématografiRobert Elswit
Dibesut déningJohn Gilroy
Perusahaan
prodhuksi
Section Eight Productions
Mirage Enterprises
Castle Rock Entertainment
SMC
Dibabar déningWarner Bros. Pictures
Tanggal metu
Suwéné
120 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$25 juta[2]
Kalarisan$92.991.835[3]

Film Michael Clayton wiwit tayang ing Festival Film Venice tanggal 31 Agustus 2007 lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 5 Oktober 2007 kanthi winates lan tanggal 12 Oktober 2007. Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik

ParagaBesut

  • George Clooney minangka Michael Clayton
  • Tom Wilkinson minangka Arthur Edens
  • Tilda Swinton minangka Karen Crowder
  • Sydney Pollack minangka Marty Bach
  • Michael O'Keefe minangka Barry Grissom
  • Sean Cullen minangka Gene Clayton
  • Ken Howard minangka Don Jeffries
  • Merritt Wever minangka Anna
  • Austin Williams minangka Henry Clayton
  • Denis O'Hare minangka Greer
  • Robert Prescott minangka Verne
  • Terry Serpico minangka Iker
  • Katherine Waterston minangka jaksa penuntut
  • David Lansbury minangka Timmy Clayton

Tanggepane Juru KritikBesut

Film Michael Clayton nampa ulasan apik saka para juru kritik. Adhedhasar Rotten Tomat, film nduweni rating 90%, miturut 198 review, kanthi rating rata-rata 7.6 / 10.[4] Adhedhasar Metacritic, film pikantuk nilai 82 saking 100, adhedhasar 36 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[5] Adhedhasar CinemaScore, film iki nemu nilai "B" saka pamirsa film kanggo skala A + nganti F.[6]

Box OfficeBesut

Film Michael Clayton pikantuk $ 49,033,882 ing Amerika Utara lan $ 43,957,953 ing negara liya. Total pendapatane sing ditampa dening film iki mencapai $ 92,991,835, ngluwihi biaya produksi film $ 25 yuta.[3]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, film iki entuk $ 719,910, ndadikake urutan 22 ing box office. Nanging, ing bukakane seminggu secara luas. film iki pikantuk $ 10.373.422, dadi urutan 4 ing box Ofiice.[3]

RujukanBesut

  1. "Michael Clayton (15)". British Board of Film Classification. September 18, 2008. Dibukak ing January 8, 2016.
  2. Mendelson, Scott (May 13, 2016). "George Clooney Is A Movie Star, Just As Long As You Don't Need A $20M Debut". Forbes. Dibukak ing March 15, 2018.
  3. a b c "Michael Clayton (2007)". Box Office Mojo. Dibukak ing October 12, 2012.
  4. "Michael Clayton (2007)". Rotten Tomatoes. Dibukak ing February 13, 2018.
  5. "Michael Clayton reviews". Metacritic. Dibukak ing February 13, 2018.
  6. "CinemaScore". cinemascore.com.

Pranala njabaBesut