Minesweeper iku sawijining dolanan komputer. Dolanan iki awujud segi papat sing kapérang dadi kothak cilik-cilik. Ing sajeroné saben kothak iku bisa ana ranjauné utawa ora. Dadi wong sing dolanan gim iki kudu nemokaké kabèh ranjau.

Minesweeper ing Windows

Cara mainBesut

Dolanan iki dilakoni mawa mbukak kothak ing sawijining matriks, umumé mawa klik tetikus (mouse). Menawa kothaké sing dibukak iki mèsi ranjau, sing main dadi kalah. Kothak sing isi angka iku nandhakaké cacahé ranjau saubengé. Sing main bisa klik tetikus tengen kanggo nandhani kothak ana isiné ranjau.