Kreteg: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
c (→‎Jenis-jenis kreteg: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|fr}} using AWB (10903))
c (→‎Jinis-jinis kreteg: éjaan using AWB)
Kreteg uga duwé kawigatèn militèr, sabab musuh biasané nyoba nggawé bolongan gedhé utawa nggawé kali supaya tank-tank lan wahana motor liyané ora bisa liwat. Kreteg militèr biasané portabel, tegesé bisa digawa menyang ngendi-ngendi lan biasané luwih njlimet tinimbang kreteg sipil.
 
== JenisJinis-jenisjinis kreteg ==
Ana patang jenisjinis utama kreteg: kreteg lonjoran, kreteg busur, kreteg ''cantilever'' lan kreteg suspènsi (kreteg gantung).
 
* kreteg lonjoran (''beam bridge'') iku kreteg sing kabangun namung saka siji unsur baé, biasané batang uwit, blabag utawa barang mèmper liyané
 
[[Kategori:Kreteg|*]]
 
 
 
[[new:ज्याभः]]
63.840

besutan