Iwak cupang: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
c
→‎Jinising: éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
c (→‎Jinising: éjaan using AWB)
* [[Betta foerschi]] ''(Purple Saphire Betta)''
 
Iwak cupang ana ing ndhuwur dikenal karo ''mouth breeder'' ya iku iwak cupang kang ngangeremi [[endhog]]é ana ing jero [[cangkem]].<ref name="internet1"/> Ana ing ngisor iki ya iku jenisjinis iwak cupang betta, kang gawé omahé nganggo busa (bublle nest).<ref name="internet1"/><ref name="internet2"/>
* [[Betta akarensis]] 'Sarawak Betta)''
* [[Betta coccina]] ''(Clorat's Betta)''
* [[Betta smaragdina]] ''(Emerald Betta)''
* [[Betta splendens]] ''(Siamese Fighting Fish)''
JenisJinis ikan cupang liya kang dikenal ya iku<ref name="internet1"/><ref name="internet2"/>:
*[[Betta albimarginata]]
*[[Betta balunga]]
 
Cupang hias dibagi dadi:
* ''[[Halfmoon]]'' (setengah wulan), cupang jenisjinis iki duwé sirip lan buntut amba lan simetris kaya wujud wulan setengah. Jinis cupang iki pisanan dibudidaya ana ing [[Amérika Sarikat]] déning [[Peter Goettner]] [[taun]] [[1982]].<ref name="internet3">{{id}}[http://www.blogiztic.com/info/jenisjinis-jenisjinis-ikan-cupang-hias-lengkap.html www.blogiztic.com]</ref>
* ''[[Crowntail]]'' (buntut mahkota) utawa serit, cupang jinis iki pisanan dibudidayaké déning peternak cupang saka dhaérah [[Jakarta kulon]], ya iku ana ing daérah slipi taun [[1968]]{{fact}} Ciri utamaé ya iku sirip lan buntut kang kaya sisir.<ref name="internet3"/>
* ''[[Double tail]]'' (buntut dobel).<ref name="internet3"/>
* ''[[Plakat Halfmoon]]''.<ref name="internet3"/>
* ''[[giant]]'' (cupang raksasa), cupang jenisjinis iki mkasil saka perkawinan silang antarané cupang biasa karo cupang alam, cupang jenisjinis iki ukurané bisa nganti 12&nbsp;cm.<ref name="internet3"/>
 
== Galeri ==
63.224

besutan