Transformator: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
c
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (8) using AWB)
==Macem-macem Transformator==
[[Gambar:Transformer-hightolow_smaller.jpg|thumb|200px|Transformator step-down]]
#[[Transformator step down]] digunakaké ing rangkaian [[elektronik]] kang tegangane endek.<ref name="internet2">[http://komponenelektronika.net/pengertian-transformator.htm Pengertian Transformator], (Kaunduh 19/10/12) .</ref> Trafo jenisjinis iki ing bagéyan primer dihubungké karo tegangan [[AC]] kayata [[220 volt]] mangka ing bagéyan sekunder bakal ngetokaké tegangan kang luwih endèk.<ref name="internet2"/>
#[[Transformator step up]] ya iku walikané saka transformator ''step down'' kang digunakaké kanggo ngunggahaké [[tegangan listrik]] AC. Conto saka panggunaan ''transformator step up'' yiku ing rangkaian ''emergency light'' utawa [[lampu darurat]] kang empan nalika [[PLN]] mati lan [[UPS]] ing [[PC]]. Prinsip kerja tranformator ing tegangan [[DC]] (searah) kang asalé saka [[battery]] diubah dadi tegangan ''AC'' [[bolak-balik]] banjur diunggahaké dadi [[220 volt]] déning trafo sahingga isa empan ing wektu lampu utawa''PC'' nalika ''PLN'' mati.<ref name="internet2"/>
#JenisJinis-jenisjinis transformator kang liya ya iku [[trafo OT]] (''Output Trafo'') lan [[IT]] (''Input Trafo''). Trafo jenisjinis iki akèh digunakaké ing peralatan [[audio]].<ref name="internet2"/>
 
== Hubungan Primer-Sekunder ==
63.840

besutan