Sandwich: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (gawé using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
[[gambar:Sandwich.jpg|thumb|200px|Sandwich]]
'''Sandwich''' iku jenisjinis panganan kang digawé saka roti setangkup kang isine daging lan keju (padatan diwenehi tomat, brambang, lan kul).<ref name="s">{{en}}[http://www.artikata.com/arti-98760-italian+sandwich.html artikata.com] italian sandwich</ref> Roti kang digawé kanggo gawé sandwich iku diarani ''sandwich bread'' kang wujude segi papat. Nanging, roti liyane uga bisa digawé sandwich, kayata French bread, toast bread, hamburger bun, hotdog bun, lan liya-liyane.<ref name="a">{{id}}[http://www.scribd.com/doc/49761234/Restoran-20Jilid-202 www.sribd.com] Restoran%20Jilid%202</ref> Padatan ing sadhuwuring [[roti]] diolesi mayones sithik, mentega, margarin utawa minyak zaitun kanggo perekat lan bisa nambah aroma. Sandwich biasane didol ing restoran utawa ing cafe.
 
Ing negaranagara kang wargane ora dhahar [[sega]], sandwich padatan digawa menyang sekolah utawa menyang [[kantor]] diwadhahi ing sajroning kothak kang diarani ''lunchbox'' utawa sajroning kantong [[kertas]] awarna coklat kang diarani ''brown bag'' (sandwich bag) lan dihahar nalika dhahar siang.
 
Sandwich uga digawa minangka panganan praktis nalika plesiran, munggah [[gunung]] utawa mung mlaku-mlaku. Ing [[omah]], sandwich didhahar minangka nyamikan utawa kanggo njangkepi dhaharan utama. Yen didhahar minangka dhaharan utama, sandwich padatan disajekake karo dhaharan pandamping kayata sup (soup-and-sandwich), selada (salad-and-sandwich), kripik [[kenthang]], kenthang goreng, asinan ketimun), utawa selada kol.
63.849

besutan