Bupati: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (éjaan, replaced: Indonesia → Indonésia (2) using AWB)
c (éjaan using AWB)
'''Bupati''' iku pamimpin [[kabupatèn]]. Tembung "bupati" iki saka [[basa Sansekerta]]: ''bhûpati'', "raja dunya"). Pilungguhan Bupati sejajar karo [[Walikutha]]. Kanggo nglakokaké pamarèntahan, bupati nduwenduwé jejibahan lan wewenang mimpin giyaran kabupatèn miturut kawicaksanan sing wis kukuhaké bareng karo [[DPRD]] Kabupatèn.<br>
Sadurungé taun [[1945]] kalungguhan bupati iki mung ing pulo [[Jawa]], [[Madura]] lan sawetara [[Bali]]. Sabubaré taun 1945 digunaake neng kabeh kabupatèn sa-[[Indonésia]].
 
==Pamilihan==
Bupati dipilih bareng karo pasangane (wakil bupati) sepaket lan langsung dipilih déning rakyat sekabupatèn. Jabatan bupati iki jabatan politis merga diusulake [[partai politikpulitik]] lan ora klebu [[pegawai negeri sipil]].
 
==Uga pirsani==
63.851

besutan