Émile Durkheim: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (Éropah using AWB)
c (éjaan using AWB)
Durkheim minangka mahasiswa ingkang cepet mateng. Piyambakipu mlebet dhateng [[École Normale Supérieure]] taun [[1879]]. Angkatanipun inggih punika salah satunggaling ingkang paling cemerlang ing abad kaping 19 lan kathah kanca setunggal kelasipun, kados [[Jean Jaurès]] lan [[Henri Bergson]] lajeng dados tokoh ageng wonten ing pagesangan intelektual Prancis. Wonten ing ENS Durkheim sinau wonten ing ngandhap [[Fustel de Coulanges]], satunggaling pakar ilmu klasik, ingkang kagungan pamanggih ilmiah sosial. Wonten ing wekdal ingkang sami, piyambakipun maos karya-karya [[Auguste Comte]] lan [[Herbert Spencer]]. Dados, Durkheim remen kaliyan pendekatan ilmiah tumrap masyarakat wiwit awal karièripun. Punika minangka konflik pisanan saking kathah konflik sanèsipun kaliyan [[sistem akademik Prancis]], ingkang boten kagungan [[kurikulum ilmu sosial]] nalika semanten. Durkheim rumaos ilmu-ilmu kamanungsan boten ngregeti. Piyambakipun lulus kanthi peringkat angka 2 saking wingking ing angkatanipun nalika piyambakipun nglampahi ujian ''agrégation'' – syarat kanggé posisi ngajar ing pengajaran umum – ing ilmu filsafat taun 1882.<ref>http://durkheim.uchicago.edu/</ref>
 
Minat Durkheim babagan [[fenomena sosial]] ugi kasurung déning [[politikpulitik]]. Kawonipun Prancis ing [[Perang Prancis-Prusia]] sampun maringi gebugan dhateng pamarèntahan [[republikan]] ingkang sekular. Kathah tiyang nganggep pendekatan [[Katolik]], lan sanget [[nasionalistik]] minangka margi kanggé nggesangaken malih kakuwasan Prancis ingkang mudhar ing daratan Éropah. Durkheim, satunggaling tiyang Yahudi lan [[sosialis]], wonten ing posisi minoritas kanthi politikpulitik, sawijining kahanan ingkang ngobong piyambakipun kanthi politikpulitik. Prastawa Dreyfus taun [[1894]] namung ngiyataken sikapipun minangka satunggaling tiyang aktivis.
 
==Cathetan Suku==
* [http://uregina.ca/~gingrich/318o2302.htm Sociology 318 at University of Regina course notes about Durhkeim]
{{lifetime|1858|1917|Durkheim, Émile}}
{{Filsafat PolitikPulitik dan Sosial}}
 
[[Kategori:Tokoh Agnostis]]
62.940

besutan