Strasbourg: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
[[Katedral Notre Dame Strasbourg]] sarta distrik La Petite France.<ref name="unescostrasbourgGrandeile">[http://whc.unesco.org/fr/list/495 Site internet de l'UNESCO]</ref>.
 
Strasbourg ugi dados simbol [[Perancis]]-[[Jerman]], langkung wiyar malih minangka simbol saking [[Uni Éropah]]. Kutha punika mligi bab politikpulitik, fungsi budaya lan kalembagan. Kanthi mekaten dados salah satunggaling kutha kados déné [[Jenewa]] utawi [[New York]], ingkang minangka papan organisasi internasional tanpa modal nagara.<ref>[http://www.ot-strasbourg.com/rubrique.php?id_rubrique=34 Site de l'office de tourisme de Strasbourg et sa région]</ref> Strasbourg ugi minangka kutha konferènsi internasional, ingkang angka kalih ing [[Perancis]] sasampunipun kutha [[Paris]].<ref name="autogenerated1">[http://www.mgm.fr/ARECLUS/page_auteurs/rozen_veuro.pdf Étude comparative des villes européennes, pages 36 et 37.] {{pdf}}</ref>.
 
Kawontenan sapérangan lembaga nasional misuwur, kadosta [[Teater Nasional Strasbourg|Teater Nasional]], kaliyan [[Perpustakaan Nasional lan Universitas (Strasbourg)|Perpustakaan Nasional lan Universitas]] lan [[National Rhine Opera]] ndadosaken kutha punika minangka pusat budaya ingkang wigati.
62.943

besutan