Słubice: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 2 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q200709 (translate me))
c (éjaan using AWB)
| Jembar: || 185 [[kilometer persegi|km²]]
|- style="background: #ffffff;"
| [[PedunungPadunung]]: || 25.000 <small>''(2008)''</small>
|- style="background: #ffffff;"
| Pelat nomor kendaran motor: || <tt>FSL</tt>
| Situs wèb resmi: || [http://www.slubice.pl/ www.slubice.pl]
|-
! colspan="2" | PolitikPulitik
|- style="background: #ffffff;"
| Walikutha: || Ryszard Bodziacki (2008)
[[Gambar:Slubice_Oderbruecke.jpg|thumb|Pamandhangan saka kreteg sing ngliwati kali [[Oder]] saka arah Jerman]]
 
'''Słubice''' ([{{IPA|swuˈbiʦɛ}}], [[basa Jerman|Jèrman]]: ''Dammvorstadt'') iku sawijining kutha sing papané ana ing sisih kuloné [[Polandia]] ing pinggiring kali [[Oder]]. Kutha iki nduwé pedunungpadunung 25.000 jiwa. Nganti taun [[1945]], kutha iki bagéyan wétan kutha [[Frankfurt an der Oder]] (''Dammvorstadt'', ''Gartenstadt''). Jeneng Słubice iku éjaan [[basa Polandia|basa Polandia modhèrn]] kanggo ''Zliwitz'', sawijining désa sing disebut ing piagem kutha [[Frankfurt]] sing ditulis ing tahun [[1253]].
 
==Sithik bab kutha iki==
Saiki iki ing kutha Słubice ana pos pawatesan (pos perbatasan) sing wigati dhéwé antara [[Polandia]] lan [[Jerman]] kanggo montor lan [[sepur]] (ing [[Kunowice]], kutha cilik cedhak kéné). Słubice iku uga Pusat Sains [[Polandia-Jerman]] [[Collegium Polonicum]]. Para tamu saka Jèrman, utamané saka ''Frankfurt an der Oder'', kutha-kutha liyané ing [[Brandenburg]], lan [[Berlin]] seneng marani Basar ("Pasar Polandia") lan nukoni [[rokok]] sing luwih murah nèng kana (ing dalan ul. Jedności Robotniczej). Nanging para "wisatawan bènsin" uga faktor penunjang [[ékonomi]] lokal sing wigati. Saliyané iku [[prostitusi]] uga nunjang ékonomi lokal. Akèh [[bordhil]] ing kana sing diparani para wisatawan [[Jèrman]].
 
== Gmina ==
Tlatah munisipal (''Gmina'') Słubice ambané ana kurang luwih 185 &nbsp;km² lan pedunungépadunungé ana 19.106 jiwa. Ing tlatah iki kalebu antara liya:
* Golice (''Gohlitz'')
* [[Kunice (Lebus)|Kunice]] (''Kunitz'')
* [[Świecko]] (''Schwetig'')
* [[Drzecin]] (''Trettin'')
 
 
==Pranala jaba==
{{Commons|Słubice}}
*'''(pl) (de)''' [http://www.slubice.pl Situs wèb resmi]
 
[[Kategori:Kutha ing Polandia]]
63.045

besutan