Perang ing Kurukshetra: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎Anané Paprangan Kurukshetra: éjaan, replaced: maneh → manèh (2) using AWB
c (→‎Persiapan perang: éjaan using AWB)
c (→‎Anané Paprangan Kurukshetra: éjaan, replaced: maneh → manèh (2) using AWB)
Sakwisé gagal mateni Pandhawa banjur Kurawa duwé rencana liya. Kurawa ngajak Pandhawa dolanan dadu, kanthi syarat sing kalah kudu metu saka krajan nganti telulas taun. Dolanan dadu iku disetel licik déning Kurawa sing nyebabake pandhawa kalah. Sakdurungé Pandhawa dibuwang, Dretarastra janji arep nyerahaké krajan marang Yudhistira amarga dheweké iku minangka aak pambarep dinasti Kuru.
 
Sakwisé telulas taun, padha karo janjiné Pandhawa nduwèni hak njaluk manehmanèh krajan Astina. Nanging Duryodana ora gelem menehake Krajan manehmanèh, sanajan kaya mangkono Yudhistira lan adhi-adhiné isih bisa sabar. Minangka Pengeran, Pandhawa krasa yen dheweké nduwèni hak lan wajib melu ana ing urusan administrasi krajan, banjur Pandhawa njaluk lima désa. Nanging Duryudana gumbedhe ora gelem menehi sanajan sakpucuk dom. Kuwi sing dadi sebab anané paprangan amarga Pandhawa wis kentekan sabar.Pandhawa minangka pangeran kudu lan nduwèni hak ana ing administrasi pamerentahan
Sebagai seorang pangeran, [[Pandawa]] merasa wajib dan berhak turut serta dalam administrasi pemerintahan, maka mereka meminta lima buah désa saja. Tetapi Duryodana sombong dan berkata bahwa ia tidak bersedia memberikan tanah kepada para Pandawa, bahkan yang seluas ujung jarum pun. Jawaban itu membuat para Pandawa tidak bisa bersabar lagi dan perang tak bisa dihindari. Di pihak lain, Duryodana pun sudah mengharapkan peperangan.<ref name="Bhagawad Gita"/>
 
6.697

besutan