Munggah wuwungan: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎Slametan lan syukuran: éjaan, replaced: maneh → manèh using AWB
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
c (→‎Slametan lan syukuran: éjaan, replaced: maneh → manèh using AWB)
 
==Slametan lan syukuran==
Upacara iki sejatine upacara kanggo [[syukuran]] merga seneng umah sing dibangun wis nduwe wuwungan dadi sedela manehmanèh wis isa dipanggoni lan ora bakalan kudhanan lan kepanasan. Puncak acarane ya iku [[kendhuren]], utamane kanggo tukang-tukang sing mbangun umah lan tangga-tangga cedhak umah sing dibangun. Acara ditutup karo [[ndonga]] bareng sing dipimpin [[ulama]]. Biasane acara kendhuren munggah wuwungan iki diselenggara'ake awan utawa bubar [[shalet dhuhur]], dadi seliyane kanggo mangan awan tukang-tukange uga jamaah lan ulama sing metu saka [[masjid]] utawa [[langgar]] isa langsung melu lan baline nggawa tentengan [[besek]].
 
==Sesajen==
6.697

besutan