Wong Banjar: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎Gegaman Tradisional: éjaan, replaced: maneh → manèh using AWB
c (éjaan using AWB)
c (→‎Gegaman Tradisional: éjaan, replaced: maneh → manèh using AWB)
Adhedhasar asil wawancara langsung karo wong kang tau gunakake, gaman tradisional suku banjar kang padhatan digunakake saben dina ing antarane:
*1. Serapang
Serapang ya iku tombak mawa mata lima. Patang mata mekar kayata cakar elang kanthi bait pengait ing saben pucuke. Siji mata manehmanèh ana ing tengahing bait, kang sinebut “besi lapar” kang dipercaya bisa ngrubuhake wong kang duwéni elmu kebal.
*2. Tiruk
Tiruk ya iku tombak dawa lurus tanpa bait digunakake kanggo golek iwak gabus lan toman ing kali.
6.697

besutan