Tribhuwana Wijayatunggadewi: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎Akhir Hayat Tribhuwana: éjaan, replaced: maneh → manèh using AWB
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku, Desa → Désa (2) using AWB)
c (→‎Akhir Hayat Tribhuwana: éjaan, replaced: maneh → manèh using AWB)
 
== Akhir Hayat Tribhuwana ==
Tribhuwana Wijayatunggadewi mudhun saka takhtane kira-kira taun [[1351]] (sawise gawé [[prasasti Singasari]]). Tribhuwana banjur dadi Bhre Kahuripan manehmanèh kang kalebu ing ''Saptaprabhu'', ya iku ''dewan pertimbangan agung'' kang duweni anggota saka keluarga kerajaan. Kang dadi raja [[Majapahit]] sabanjure ya iku putane, [[Hayam Wuruk]].
 
Ora ana pesthine kapan Tribhuwana seda. Kitab Pararaton mung nyritakake yen Bhre Kahuripan iku seda sawise pengangkatan Gajah Enggon dadi patih ing taun [[1371]].
6.697

besutan