Taksonomi (biologi): Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎Taksonomi jroning biologi: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (éjaan using AWB)
c (→‎Taksonomi jroning biologi: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
''Pirsani [[Tatajeneng biologi]]''
 
Jroning biologi, taksonomi minangka cawang èlmu dhéwé, sing diarani uga '''klasifikasi''' utawa '''sistematika'''. Sistem sing dianggo yaikuya iku pawèwèh jeneng kanthi rong sebutan, sing dikenal minangka [[tatajeneng binomial]] utawa ''binomial nomenclature'', sing diusulaké déning Carl von Linne (Latin: [[Carolus Linnaeus]]), wong naturalis [[bangsa|kabangsan]] [[Swedia]].
 
Linneaus ngenalaké enem hierarki kanggo nglompokaké kabèh organisme urip. Kaenem hierarki (sing diarani takson) iku wiwit saka sing paling dhuwur (istilah jroning tandha kurung iku usulan kanggo panggunaan jroning [[basa Indonesia]]):
6.697

besutan