Werna wèb: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB
c (éjaan using AWB)
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB)
[[Gambar:Color_Palette.png|thumb|Conto palet werna]]
 
'''Werna wèb''' yaikuya iku werna-werna kang dipigunakaké jroning ngrancang kaca [[wèb]], lan uga cara [[ndèskripsèkaké]] lan [[spesifikasi]] saka werna-werna kasebut.
 
Perancang wèb duwé kabébasan jroning milih werna kang bakal digunakaké kanggo èlemèn-èlemèn dokumen wèbé. Werna-werna kang dimaksud bisa dispesifikasèkaké nganggo triplet [[RGB]] jroning format [[heksadesimal]] (disebut uga minangka triplet heksadesimal). Cara liya yaikuya iku kanthi ngarujuk werna-werna kasebut nganggo jenengé jroning [[basa Inggris]], nanging cara iki mung wates kanggo werna kang wis dikenal utawa dirumusaké. Kanggo variasi-variasi werna liya umumé dipigunakaké [[piranti lunak]] grafik utawa [[perkakas werna]]. Ing sisih tengen iki conto sawijining palet werna kang dumadi saka [[2048]] werna.
 
== Jroning HTML ==
== Triplet RGB ==
 
Triplet RGB dumadi saka enem karakter heksadesimal kang saben loro-loro karakter nyatakaké entitas saka '''R'''ed (abang), '''G'''reen (ijo) lan '''B'''lue (biru). Nilai-nilai kang bisat diisèkna kanggo saben entitas RBG iki yaikuya iku saka 00 nganti FF. Utawa jroning angka desimal 0 nganti 255.
 
{| class="wikitable" style="text-align:center;"
6.697

besutan