Konstruksi: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: desa → désa (2) using AWB
c (Bot: Migrating 59 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q385378 (translate me))
c (éjaan, replaced: desa → désa (2) using AWB)
[[Gambar:Sky scraper construction.jpg|thumb|right|180px|Sawijining konstruksi gedhung pencakar langit]]
'''Konstruksi''' iku sawijining kagiatan mbangun [[sarana]] utawa [[prasarana]].
Jroning babagan [[arsitèktur]] utawa [[tèknik sipil]], sawijining konstruksi uga dikenal minangka bangunan utawa satuan [[infrastruktur]] ing sawiji aréa utawa lahan.
 
Senadyan kagiatan konstruksi dikenal minangka sawijining pegawéyan, nanging nyatané konstruksi iku arupa satuan kagiatan sing dumadi saka sawetara pegawéyan liya sing béda-béda.
 
Umumé kagiatan konstruksi diawasi déning [[manajer proyèk]], insinyur disain, utawa arsitek proyèk. Wong-wong iki nyambutgawé ing kantor, déné pangawasan lapangan biasané dipasrahaké marang para '''[[mandhor]]''' proyèk sing ngawasi [[buruh bangunan]], tukang kayu, lan ahli bangunan liyané kanggo ngrampungaké sacara '''fisik''' sawijining konstruksi.
Jroning prosès konstruksi umumé dianakaké perencanaan terpadu. Bab iki kagandhèng karo [[métodhe]] nemtokaké gedhéné [[béa]] sing diperlokaké, rancang-bangun, lan èfèk liya sing bakal kedadéyan wektu pegawéyan konstruksi. Sawijinig [[jadwal]] perencanaan sing apik bakal nemtokaké sukses orané sawiji pembangunan kagandhèng marang pendanaan, dampak lingkungan, kaamanan lingkungan konstruksi, kacumawisan material bangunan, [[logistik]], gangguan publik kanthi anané pegawéyan konstruksi, persiapan dhokumèn dan tender, lan sapanunggalané.
 
== Tipe-tipe proyèk konstruksi ==
[[Gambar:Unfinishedbuilding.jpg|thumb|left|A large unfinished building]]
}}
Konstruksi bangunan iku prosès panambahan struktur marang lahan (real property) sing ana. Akèh-akèhé proyèk konstruksi bangunan awujud rénovasi cilik-cilikan, kaya panambahan kamar, utawa rénovasi padusan. Jroning proyèk cilik-cilikan kaya iki, sing duwé properti (owner) tumindak minangka tukang, juru bayar, lan tim desaindésain kanggo proyèké dhéwé. Senadyan mangkono, kabèh proyèk konstruksi bangunan kudu ana èlemèn umum - desaindésain, finansial, estimasi lan tetimbangan hukum. Konstruksi bangunan komersial diprosès kanthi migunakaké werna-werna tatacara, kalebu èstimasi béa, palélangan, negosiasi rega, manajemen kontrak,manajemen konstruksi lan résiko, rancang bangun lan design-build bridging.
 
=== Konstruksi indhustrial ===
Konstruksi indhustrial, senadyanmung sébagéyan cilik saka indhustri konstruksi, minangka komponèn sing wigati. Owner saka proyèk-proyèk iki biasané korporasi indhustri gedhé.
{{Tèknologi}}
{{bangunan-stub}}
 
[[Kategori:Konstruksi| ]]
 
 
{{bangunan-stub}}
6.697

besutan