Koréa: Béda antara owahan

12 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
{{dablink|Iki artikel ngenani Korea sacara umum. Kanggo nagara Korea modhèrn pirsani [[Korea Lor]] lan [[Korea Kidul]].}}
 
'''Korea''' iku sawijining nagara sing biyèné manunggal sing ana ing [[SemenanjungUjung Korea]] ing [[Asia Wétan]] (ing antarané [[Tiongkok]] lan [[Jepang]]). Nagara iki kapisah dadi rong nagara — ''Républik Korea'' ([[Korea Kidul]]) lan ''Républik Rakyat Demokratik Korea'' ([[Korea Lor]]) sawisé [[Perang Donya II]] nalika taun [[1945]].
 
Korea Kidul banjur ngrembaka dadi nagara [[dhémokrasi|demokratis]] sauntara Korea Lor mawa haluan [[komunis]]. [[Gendéra Panunggalan]] Korea asring dipigunakaké kanggo mrepresentasikaké Korea nalika ajang ulah raga internasional, nanging gendéra mau dudu arupa gendéra resmi kaloro nagara.
 
Amarga jaman dinasti-dinasti sajarah wis rampung, istilah Korea saiki didhèfinisikaké adhedhasar gabungan 2 entitas sing kabagi déning Garis ''Demarkasi Militer'' pararel 38, ya iku [[Korea Lor]] lan [[Korea Kidul]]. SemenanjungUjung Korea ing sisih lor diwatesi déning [[RRT]] lan [[Rusia]] ing sisih lor-wétan, sarta [[Jepang]] ing sisih kidul-wétan sing dipisahaké karo [[selat Korea]].
 
== Geleri ==
348.872

besutan