Madrid: Béda antara owahan

12 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
c (éjaan using AWB)
[[Gambar:PC060484-bis.jpg|thumb|200px|Metrópolis building, in Gran Vía.]]
[[Gambar:Circo y cima de Peñalara1.JPG|thumb|200px|[[Peñalara]]: The [[Sierra de Guadarrama]]'s highest peak.]]
'''Madrid''' ya iku kutha krajan lan kutha paling gedhé ing [[Spanyol]]. Kutha iki dumunung ing aliran [[Kali Manzanares]] ing bagéan tengah nagara Spanyol. Padunung ing kutha sing jembaré 607 km² iki kurang luwih ana 3,228 yuta jiwa ([[Juli]] [[2005]]), nanging yèn tlatah metropolitané mèlu di itung bisa nganti 5,843 yuta jiwa. Panggonan lan sajarah ndadèkaké Madrid minangka pusat kagiatan [[finansial]] lan [[pulitik]] ing [[SemenanjungUjung Iberia]], luwih-luwih sawisé pulih iklim [[dhémokrasi]] ing taun [[1975]] lan integrasi jroning [[Uni Éropah]].
 
Walikota Madrid ya iku [[Alberto Ruiz-Gallardón]]. Padunung Madrid asring uga diarani ''madrileños''.
== Transportasi ==
 
[[Papan Anggegana Internasional Barajas]] ya iku [[papan anggegana]] kang ana ing Madrid, minangka pusaté [[Iberia Airlines]]. Papan Anggegana mau dadi pintu gerbang utama menyang [[SemenanjungUjung Iberoa]] saka [[Éropah]], [[Amerika]], lan belahan donya liyané kanthi arus penumpang cacahé 40 yuta setaun. Amarga tuwuhé kagiatan kang cepet, terminal kang dadi terminal papan anggegana paling gedhé ing Éropah iku wis ditambahi rong [[landas pacu]] manèh.
[[Gambar:Red de metro de Madrid.svg|thumb|200px|[[Madrid Metro|Madrid's metro]] map]]
[[Gambar:Madrid-metro-2.jpg|thumb|left|A modern metro train (type 8000).]]
348.872

besutan