James Monroe: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c (yaiku -> ya iku, miturut Bausastra Jawa Balai Bahasa Yogyakarta, replaced: yaiku → ya iku (6) using AWB)
James Monroe kapilih dadi présidhèn nalika taun [[1817]]. Monroe mèlu dadi anggota ana ing [[Parte Demokratik-Republikan]]<ref name="internet3">[http://millercenter.org/academic/americanpresident/monroe http://millercenter.org]</ref>. Nalika njabat présidhèn wakilé ya iku [[Daniel D. Tompkins]].<ref name="internet3"/>
 
Monroe miwiti pamaréntahané kanthi mbentuk salah siji [[kabinèt]] paling kuwat ing sajarah A.S.<ref name="internet3"/> Dhèwèké nyingkiraké rasa kadhaérahan nalika milih anggota-anggota ing kabinèté.<ref name="internet3"/> Kasil paling gedhé saka pamaréntahan James Monroe ya iku ana ing urusan manca nagara.<ref name="internet3"/> Wiwit pisanan dhèwèké duwé rasa simpati marang gerakan kamardikan ing nagara bagéyan jajahan [[Spanyol]] ing bawana Amérika lan péngin sacepeté awèh pangakonan marang nagara - nagara anyar mau, nanging perkara mau katundha, merga nalika iku Amérika Sarékat lagi nglakokaké perundhingan karo Spanyol ngenani wilayahwewengkon [[Florida]] lan dhèwèké péngin yèn perundhingan iki gagal.<ref name="internet3"/>
 
== Cathetan sikil ==
348.872

besutan