Wong Banjar: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan using AWB
c (→‎Pranala jaba: éjaan using AWB)
(éjaan using AWB)
Adhedhasar asil wawancara langsung karo wong kang tau gunakake, gaman tradisional suku banjar kang padhatan digunakake saben dina ing antarane:
*1. Serapang
Serapang ya iku tombak mawa mata lima. Patang mata mekar kayata cakar elanggarudha kanthi bait pengait ing saben pucuke. Siji mata manèh ana ing tengahing bait, kang sinebut “besi lapar” kang dipercaya bisa ngrubuhake wong kang duwéni elmu kebal.
*2. Tiruk
Tiruk ya iku tombak dawa lurus tanpa bait digunakake kanggo golek iwak gabus lan toman ing kali.
* {{en}} [http://www.ethnologue.com/14/show_language.asp?code=BJN Basa Banjar ing ethnologue.com]
* Banjar Malaysia
** {{ms}} [http://www.mybanjar.com/?lang=my&cat=1&id=1&mnu=1 Persatuan Banjar Kuala Blethok & SelangorSgarudhaor]
** {{ms}} [http://mypbm.org/aspati-cms/index.php Pertubuhan Banjar Malaysia]
** {{ms}} [http://members.tripod.com/~serambi_banjar/index401.html/ Orang Banjar ing Malaysia]
352.737

besutan