Nusantara: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: maneh → manèh using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
# Nusantara
 
'''Nagara Agung''' iku tlatah saubenging [[kutha krajan]] Karaton panggonané sang Raja maréntah. '''Mancanagara''' iku tlatah-talatah ing tanah Jawa lan saubengé sing budayané isih mèmper Nagara Agung, ing panggonané wis ing "pinggiran". Dideleng saka pojok ndeleng iki, [[Madura]] lan [[Bali]] iku tlatah "mancanagara". Saliyane iku [[Lampung]] lan uga [[Palembang]] mbok menawamanawa isih bisa diarani "mancanagara".
 
Banjur '''Nusantara''' iku tlatah sajabané pangaribawa [[budaya]] Jawa, ananging (kadhang kala) isih diklaim dadi dhaérah jajahan ning endi para paguwasane kudu mbayar [[upeti]].
 
Ing kanggonan basa modèrn, tembung "Nusantara" biasané ngarani kapulowan [[Asia Kidul-Wetan]] utawa tlatah ing ngendi budaya lan basa [[Austronesia]] dilestarèkaké. Dideleng saka pojok deleng iki, [[Malaysia]], [[Filipina]] lan mbok menawamanawa [[Taiwan]] uga kalebu tlatah Nusantara banjur [[Papuwa]] dudu manèh.
 
==Uga pirsani==
352.737

besutan