Jago: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (4) using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
'''Pitik jago''' ya iku sebutan kanggo [[pitik]] (''Gallus gallus'') diwasa kang lanang. Dene pitik wadon diarani [[babon]].
 
Pitik jago nduweninduwèni awak kang bedha lan ora tinemu ing pitik babon utawa [[kuthuk]]. Ciri iku mau ana nalika pitik lanang wis diwasa, kayata :
* [[Jengger]] kang luwih dawa/gedhe tinimbang babon
* NduweniNduwéni [[lancur]], ya iku wulu buntut kang dawa
* NduweniNduwéni [[jalu]], ya iku perangan lancip kaya [[balung]] utawa [[kuku]] kang thukul ing sikil
* Bisa [[kluruk]]
 
Jago nduweninduwèni sifat [[poligami]], ya iku lanang siji kang bisa ngayahi pira-pira babon, nanging ora bisa [[angkrem]]. Nalikane awan, umume pitik jago methangkring ana ing papan kang dhuwur sacerake papanbabon padha angkrem, ngawasake sakiwa tengene lan bakal ngetokake suwara pratandha menawamanawa ana bebaya.
 
[[Kategori:Pitik]]
352.737

besutan